04:32
05 december 2023

Steeds meer klachten over mensen met verward gedrag in ’t Gooi: hier komt het vandaan

Steeds meer klachten over mensen met verward gedrag in ’t Gooi: hier komt het vandaan

Er zijn het afgelopen jaar weer meer Gooise klachten geweest over mensen met verward gedrag. Het afgelopen jaar kwamen er 2.238 klachten binnen, weer meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Toch wil de stijging niet per se zeggen dat er daadwerkelijk meer verwarde mensen zijn.

Hilversum is met 1.075 meldingen de Gooise koploper als het gaat om het aantal klachten. Dat zijn er dan weer wel 51 minder dan een jaar geleden. Gooise Meren volgt als tweede met 527, wat er 99 meer zijn dan een jaar ervoor.

Met 408 meldingen is Huizen de derde gemeente. Ook hier is sprake van een stijging: 347 in 2021. Dan volgen Wijdemeren (107), Laren (49), Blaricum (37) en Eemnes (35). Opvallend is de enorme daling in Blaricum. Vorig jaar waren dat nog 128 meldingen.

Lees verder via nhnieuws.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *