07:41
06 augustus 2020

Slimme mobiliteit

Slimme mobiliteit

De gemeente wil Den Haag bereikbaar, aantrekkelijk en leefbaar houden. Nu en in de toekomst. Slimme mobiliteit, ook smart mobility genoemd, draagt hieraan bij. Het gaat dan om schone, veilige vervoersoplossingen die de ruimte in de stad beter benutten.

De gemeente is bezig met een mobiliteitstransitie. Dit betekent dat de gemeente manieren van vervoer aanmoedigt die zuinig met de ruimte omgaan en goed zijn voor de stad en zijn inwoners. Bijvoorbeeld lopen, fietsen en openbaar vervoer.

Dit doet de gemeente al aan smart mobility
* Kennis delen en samen optrekken met andere gemeenten binnen de G5-koplopersgroep (de 5 grootste gemeenten van het land).

* Deelmobiliteit: er zijn verschillende aanbieders van (elektrische) deelfietsen, deelscooters en deelauto’s actief in Den Haag. En sinds het najaar van 2019 kunt u ook de elektrische deelbakfiets(externe link) in de stad gebruiken. De gemeente test of deelmobiliteit aansluit bij de behoeften van inwoners en bezoekers. Bij succes zijn deze mobiliteitsoplossingen straks op steeds meer locaties in de stad te vinden.

Lees verder via denhaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *