12:33
01 augustus 2021

Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2018 bekend

Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2018 bekend

De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar voor 2018 is bekend. Vijf overheidsmanagers zijn geselecteerd voor de tweede ronde. ‘Het was een hele lastige keuze. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de betogen, waarin de aandragers vol lof over hun (oud-)collega spreken. Alle voorgedragen overheidsmanagers zijn excellente leidinggevende, de vijf die doorgaan hebben allen iets onderscheidends,’ aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en Commissaris van de Koning Provincie Drenthe.

De verschillende overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de Verkiezing ‘Leider in Verbinding’.

De vijf kandidaten zijn:

Zeger Baelde – Directeur Bedrijfsvoering, RDW
Desirée Curfs – Directeur Stroomopwaarts
Rob Keet – Teamleider Grootschalig Optreden, Nationale Politie (eenheid Noord-Holland)
Abigail Norville – Directeur Human Resources, Ontwikkeling, Communicatie en Juridische Zaken, gemeente Rotterdam
Emine Özyenici – Directeur Informatievoorziening en Inkoop, ministerie van Justitie en Veiligheid

Na het gesprek tussen de overheidsmanager en de jury worden halverwege september de drie finalisten voor de Verkiezing bekend gemaakt. Vervolgens zal de jury bij de finalisten op werkbezoek gaan. Tijdens een feestelijke avond in de Ridderzaal op 19 november 2018 wordt één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2018’.

Lees verder via overheidsawards.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − 1 =