10:37
03 december 2022

Scholen improviseren om ondanks lerarentekort goede start te maken

Scholen improviseren om ondanks lerarentekort goede start te maken

De schoolbesturen van de ASG, Prisma en SKO in Almere hebben allerlei tijdelijke maatregelen genomen om het lerarentekort in het primair onderwijs deels op te lossen. Zo worden bijvoorbeeld groepen samengevoegd en gaan interne begeleiders voor de klas staan. Ook gaan vakleerkrachten bijspringen en worden onderwijsassistenten ingezet.

Almere behoort landelijk tot de steden met een groot lerarentekort. Volgens Susanne Olivier van de ASG stonden er vlak voor de zomervakantie 75 vacatures open in het primair onderwijs. Door de tijdelijke maatregelen is dat gereduceerd tot 40. Vanwege het enorme lerarentekort in de stad sluit Olivier niet uit dat kinderen de komende tijd naar huis worden gestuurd.

Lees verder via omroepflevoland.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.