05:26
29 maart 2023

Expired: Samenwerken handhavers met politie

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) vergroten de veiligheid en leefbaarheid op straat. De politie doet dit ook. Er wordt vaak gezegd dat boa’s en politie daarom moeten samenwerken. Maar waarom? Hoe? En wat levert het op? De antwoorden op deze vragen zijn verpakt in een interactieve instructiefilm die u aan uw medewerkers kunt tonen.

In de film geven Peter Vogelzang (plaatsvervangend voorzitter Boa-Platform en voormalig korpschef), Tjeerd van Bekkum (Commissie Bestuur en Veiligheid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten) en Jaco van Hoorn (Hoofd operatiën en plaatsvervangend politiechef) met hun visie antwoord op de vraag: ‘Waarom moeten politie en boa’s samenwerken?’.

Daarnaast komen 5 samenwerkende boa/Politie-koppels aan het woord. Met hun tips en tricks over de totstandkoming en uitvoering van de samenwerking vertellen ze hoe politie en boa’s de samenwerking vorm kunnen geven. Ook geven zij aan wat de samenwerking oplevert, zoals meer tijd op straat en een verhoogde leefbaarheid en veiligheid.

Lees verder via HetCCV – Samenwerken met politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *