06:07
20 januari 2022

Ruimere grens aan huisvesting arbeidsmigrant

Ruimere grens aan huisvesting arbeidsmigrant

Provincie Zuid-Holland staat een versoepeling voor van de eisen aan het bouwen van huisvesting voor arbeidsmigranten in glastuinbouwgebieden. Wel zouden die aan het volledig eisenpakket van SNF moeten voldoen.

In principe stelt Zuid-Holland paal en perk aan het bouwen van woningen buiten de stads- en dorpskernen. Echter, omdat het binnen woonkernen voor gemeenten steeds lastiger wordt om goede locaties voor arbeidsmigranten te vinden, wil de provincie ‘in beperkte mate en onder voorwaarden meer ruimte geven aan initiatieven aan de (buiten)rand van die kernen. Dat geldt met name voor glastuinbouwgebieden, aangezien die al bebouwd gebied vormen, waardoor huisvesting hier niet hoeft te leiden tot ‘aantasting van de ruimtelijke kwaliteit’, aldus Gedeputeerde Staten in een brief aan de Statenleden.

Lees verder via gfactueel.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 2 december 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =