03:38
12 juli 2024

Roep om brede actie tegen criminelen: ‘Onderschat ook het probleem in Waalwijk niet’

Roep om brede actie tegen criminelen: ‘Onderschat ook het probleem in Waalwijk niet’

Hoe krijg je de (drugs)criminelen onder de duim? Ondermijning is een diepgeworteld probleem, ook in de gemeente Waalwijk. Bij de strijd tegen criminelen hebben overheden, politie en justitie de hulp van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven hard nodig.

Deze boodschap klonk maandag luid en duidelijk in het Waalwijkse theater De Leest. Om criminaliteit zoals drugshandel en witwassen de kop in te drukken, moet er een breed front gevormd worden. De sprekers bij het congres Ondermijning waren het daar roerend over eens.

De bijeenkomst was ter gelegenheid van het afscheid van Nol Kleijngeld als burgemeester van Waalwijk. Hij zag in veertien jaar de strijd tegen de criminelen verharden. Kleijngeld vindt extra aandacht voor ondermijning hard nodig.

Lees verder via bd.nl

Meer leren? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants, partner van het Centrum voor Studiereizen, programmaleider veiligheid bij de LOI en hoofddocent op de jaaropleiding integrale aanpak ondermijning van SBO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *