09:09
30 september 2023

Resultaten en toelichting internationale actie tegen ondermijnende hennepteelt

Resultaten en toelichting internationale actie tegen ondermijnende hennepteelt

Tijdens de internationale actie naar georganiseerde hennepteelt zijn donderdag in Nederland vier verdachten en in België één verdachte aangehouden. In Spanje, waar op verzoek van de Nederlandse autoriteiten ook doorzoekingen in het kader van dit onderzoek plaatsvonden, zijn negen aanhoudingen verricht. Eén van twee hoofdverdachten in dit onderzoek, een man van 30 jaar, is Oirsbeek opgepakt.

Ze worden in dit onderzoek allen verdacht van betrokkenheid bij overtreding van de Opiumwet, meer in het bijzonder georganiseerde hennepteelt en witwassen.

Resultaten actiedag
De internationale actie gericht tegen georganiseerde hennepteelt startte donderdagochtend. Tijdens de actie zijn negen panden in Limburg en één pand in Amsterdam doorzocht. In België vond in één pand een doorzoeking plaats en de Spaanse autoriteiten hebben nog eens op tien locaties doorzoekingen gedaan.

In Nederland en België zijn dertien auto’s (waaronder een oldtimer en twee Ferrari ’s), twee motoren, informatiedragers, dure sieraden, een vuurwapen, boksbeugel, ploertendoder en telefoons in beslag genomen. Daarnaast legde de politie beslag op een geldbedrag.  

In Spanje troffen de Spaanse autoriteiten in Barcelona en omgeving zo’n 13000 hennepplanten aan, verdeeld over vijf locaties. In dit onderzoek is gebleken dat in Spanje op grote schaal hennep wordt geteeld en er transporten plaatsvinden vanuit Spanje naar Nederland.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *