10:08
05 december 2022

Psychologen moeten Belgische scholieren mentaal fit houden

Psychologen moeten Belgische scholieren mentaal fit houden

Bij Nederlandse jongeren heeft de coronacrisis er flink ingehakt, werd dit voorjaar bevestigd door onderzoek. Bij Belgische leeftijdsgenoten is het niet anders. Daar gaan nu in het onderwijs psychologen ingezet worden om jongeren geestelijk fit te houden. Psychologen moeten problemen vroegtijdig signaleren.

De Belgische minister Frank Vandenbroucke (Volksgezondheid) wil kinderen en jongeren die het risico lopen om psychische problemen te ontwikkelen “veel sneller op de radar krijgen, steunen én dus helpen. Precies om erger te voorkomen.” Voor zijn plannen trekt hij jaarlijks tientallen miljoenen uit.

“Er is vorig jaar een akkoord gesloten met alle betrokkenen in de geestelijke gezondheidszorg”, verduidelijkt de Vlaamse journalist Hilde Mertens van de VRT. “Ernstige psychische problemen nemen hier jaar na jaar toe. Doel van dit plan is op termijn de wachtlijsten weg te werken. Door korter op de bal te spelen, sneller te detecteren als er iets mis is. Idee is: als mensen de zorg niet bereiken, gaan we zelf naar hen toe.”

Lees verder via nos.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.