11:06
21 juni 2021

Politie onderzoekt drugslab in woning

Politie onderzoekt drugslab in woning

Bij een inval in een woning aan de Ronde Blesse in Willemsoord ontdekte de politie zondagmiddag 24 mei een drugslab. De bewoner van het pand werd aangehouden. De politie waarschuwt al langer voor de gevaren van drugscriminaliteit op het platteland. Bewoners en bezoekers van het buitengebied worden opgeroepen alert te zijn en verdachte situaties direct bij de politie te melden. Dat kan volledig anoniem.

De politie neemt signalen van drugscriminaliteit zeer serieus. Toen de recherche informatie kreeg dat er mogelijk een drugslab in de woning aan de Ronde Blesse zat, werd besloten om direct door te pakken en de woning te doorzoeken. Bij de inval werd inderdaad een werkend drugslab aangetroffen. Ook stonden er in de lab chemicaliën en afvalstoffen, die op een later moment gedumpt hadden kunnen worden met alle overlast en vervuiling van dien. Agenten hielden de 65-jarige bewoner ter plaatse aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. De man is ingesloten voor verhoor.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + dertien =