04:44
27 mei 2024

Politie noemt mesaanval van jongen van 16 in kerk Sydney terreurdaad

Politie noemt mesaanval van jongen van 16 in kerk Sydney terreurdaad

De mesaanval maandag in een kerk in een buitenwijk in Sydney was volgens de politie een terreurdaad.

Gisteren maakte de politie al bekend dat de verdachte van de mesaanval in de kerk een jongen van 16 is. Bij de mesaanval raakten een bisschop, een priester en twee anderen gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand is in levensgevaar.

De jongen was een bekende van de politie, maar volgens commissaris Webb “niet heel bekend”. “Het belangrijkst is dat hij vanuit terreuroogpunt niet werd gevolgd. Het is de eerste keer dat deze persoon op deze manier bij ons onder de aandacht kwam.” De komende weken wordt verder onderzoek gedaan naar een mogelijk motief voor de aanval en de achtergrond van de verdachte.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning, verwarde personen en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *