06:52
12 juni 2021

Politie in Limburg zet drones in tijdens paasweekend

Politie in Limburg zet drones in tijdens paasweekend

Ook het paasweekend is anders dan anders. De coronamaatregelen blijven van kracht. In het Heuvelland zijn zelfs aanvullende maatregelen. De meeste mensen weten dit en houden zich goed aan de afspraken. Komend weekend zet de politie drones in. Op plekken waar mogelijk veel mensen zijn, worden drones gebruikt om vanuit de lucht zicht te hebben op de situatie. De drones worden ingezet op verschillende plaatsen in de eenheid Limburg.

De politie is in deze crisistijd even zichtbaar op straat als anders en spreekt mensen aan die – al dan niet bewust – de maatregelen negeren. De politie doet eerst een beroep op het gezonde verstand en de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Werkt dat niet, dan volgt een bekeuring. De drones worden ingezet om druktes in beeld te brengen. Een patrouille op de grond zal mensen aanspreken op hun gedrag. Het is in Limburg voor het eerst dat drones op deze manier worden ingezet. Ze worden regelmatig ingezet bij het onderzoek naar verkeersongevallen. Ze maken dan een totaalbeeld van de situatie vanuit de lucht.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − twee =