07:10
02 april 2023

Politici, pak de ongelijkheid aan om de polarisatie te stoppen

Politici, pak de ongelijkheid aan om de polarisatie te stoppen

Ik zie de oprechte wanhoop in de ogen van redelijke mensen”, zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes vorig jaar indringend tegen de Haagse politici. Met deze woorden legde hij de vinger op de zere plek. Er werd in de stikstofplannen immers nauwelijks rekening gehouden met het effect ervan op de levens van de betrokken boeren.

Dit gevoel van wanhoop is in Nederland ook zichtbaar bij de groeiende onderklasse. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) staat structureel één op de zes mensen op grote achterstand ten opzichte van de rest. Deze mensen hebben niet alleen langdurig financiële problemen, maar ook een structureel zwakkere gezondheid en veel minder sociaal contact.

Lees verder via trouw.nl

Meer leren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen over maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met Jan van der Grinten, Van Doorne (oa over het online gebiedsverbod), Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *