02:20
02 oktober 2023

PO-Raad pleit voor meer actie in strijd tegen kansenongelijkheid

PO-Raad pleit voor meer actie in strijd tegen kansenongelijkheid

De PO-Raad vindt dat het kabinet meer moet doen om de kansengelijkheid van kinderen te vergroten. In aanloop naar het Tweede Kamerdebat op 7 juni a.s. pleiten ze voor drie wezenlijke veranderingen, waar ook de kinderopvang in betrokken wordt. Dit met als doel dat álle kinderen zoveel mogelijk dezelfde ontwikkelkansen krijgen.

Dit meldt de Raad in een bericht op haar site.

Het gaat om de volgende drie veranderingen:

Selecteer leerlingen op latere leeftijd
‘Uit onderzoek blijkt dat het selecteren op elf- of twaalfjarige leeftijd regelmatig negatief uitpakt voor leerlingen met een migratieachtergrond, leerlingen uit een minder gunstige sociaaleconomische omgeving en vroege leerlingen (geboren tussen oktober en december)’, schrijft de PO-raad in het bericht. De Raad pleit daarom voor stappen richting een brede driejarige brugperiode. Denk als eerste stap aan heterogene brugklassen en het samenbrengen van alle niveaus onder één dak. ‘Zo stimuleren we uitwisseling tussen de niveaus en wordt tussentijds overstappen gemakkelijker’, aldus de sectorvereniging.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *