05:44
22 april 2024

Opnieuw schietpartij in buurt van Centraal Station: twee verdachten opgepakt

Opnieuw schietpartij in buurt van Centraal Station: twee verdachten opgepakt

In de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen heeft woensdagnacht een schietpartij plaatsgevonden. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

De schietpartij vond plaats rond 3u30 op het Koningin Astridplein. De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. In een glazen gebouw dat toegang geeft tot de ondergrondse parkeergarage werd een kogelinslag aangetroffen, net als enkele inslagen in een paneel dat het alcoholverbod op het Astridplein aangeeft.

De nachtwaker van een hotel op het plein hoorde ’s nachts twee knallen. “Maar hier gebeurt zo vaak iets, ik ga al lang niet meer kijken.”

Lees verder via gva.be

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *