10:36
05 december 2022

Op de Nederlandse crèche zit Engels niet in de weg

Op de Nederlandse crèche zit Engels niet in de weg

Kinderen die op de kinderdagopvang Nederlands én Engels horen, worden beter in Engels. Bovendien heeft het Engels geen nadelig effect op hun Nederlandse taalontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van de UvA. De minister wil de meertalige opvang daarom wettelijk mogelijk maken.

Tweetalig onderwijs vinden we in Nederland inmiddels heel gewoon. Er zijn al veel middelbare scholen waar je lessen de ene keer in het Nederlands en de andere keer in het Engels zijn, en er komen ook steeds meer tweetalige basisscholen. Maar meertaligheid op de kinderopvang is wettelijk niet toegestaan. Daar komt snel verandering in als het aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt.

Lees verder via nemokennislink.nl

Leren over leiderschap? Kom naar de HCB Masterclasses ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022’  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.