04:26
30 september 2022

Expired: Ook digitale misstappen hebben gevolgen

Tot voor kort spraken politici niet over bedreigingen. Ze gunden de afzenders de aandacht niet en bovendien bestond de angst dat ruchtbaarheid tot copycatgedrag zou leiden. Daar lijkt dit jaar verandering in gekomen: het lijkt wel De Week van de Bedreiging.

Gisteren werd Barend V. uit Alphen aan den Rijn veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur, omdat hij over DENK-voorman Tunahan Kuzu had gezegd: ‘Laat ik die hersenloze lul niet tegenkomen. Ik ga een keer naar Den Haag en wacht hem wel op.’

Het is natuurlijk makkelijk schofferen vanachter een laptop, met een blik bier in de hand, maar toen Barend V. voor de rechter zat, beriep hij zich op een ‘domme actie’ en verwees hij naar een brief vol verontschuldigen die aan de officier van justitie was gericht. Dat doodsbedreigers in het echte leven niet altijd even manmoedig zijn, bewees de onfortuinlijke Maria K., een vrouw die zowel Mark Rutte als Jeroen Dijsselbloem een ‘kogel door de kop’ beloofde. Ze kon niet in de zaak tegen haar verschijnen, doordat ze in afwachting van een nieuwe nier is en door ziekte nog maar 37 kilo weegt.

Lees verder via het AD – Ook digitale misstappen hebben gevolgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.