06:20
20 oktober 2021

Onderzoek Strauss: harddrugstransporten vanuit Wolvega naar Scandinavië

Onderzoek Strauss: harddrugstransporten vanuit Wolvega naar Scandinavië

Politie en OM Noord-Nederland hebben onder de onderzoeksnaam ‘Strauss’ een omvangrijke Friese drugsorganisatie opgerold, die harddrugs, hoofdzakelijk heroïne, perste en verpakte in een loods Wolvega en daarna liet vervoeren in voertuigen via Duitsland naar Scandinavië.

Het onderzoek kent 21 verdachten, onder wie drie broers (een 25-jarige man uit Heerenveen, een 30-jarige man uit Wolvega en een 27-jarige man uit Wolvega). Zeven verdachten zitten momenteel nog vast en staan vandaag, 12 maart 2021, pro forma terecht.

Criminele organisatie
Alle mannen worden verdacht van betrokkenheid bij grensoverschrijdende drugstransporten naar Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. De zeven verdachten die momenteel nog preventief vast zitten worden daarbij ook verdacht van deelneming aan een criminele organisatie in de periode van juli 2019 tot en met 1 december 2020.

De drie broers – die gezien kunnen worden als leiders van de organisatie – worden ook verdacht van witwassen van crimineel verkregen vermogen in de periode 2016-2020.

Intimiderend
Het rechercheonderzoek beschrijft vijf drugstransporten met als eindbestemming Scandinavië en éénmaal een voorbereiding daartoe.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 12 =