09:47
12 april 2024

Onderzoek: emotionele schade bewoners bij kanaal in Twente

Onderzoek: emotionele schade bewoners bij kanaal in Twente

Als er iemand zich goed kan inleven in Groningers die kampen met zware aardbevingsschade, dan zijn het wel talloze omwonenden aan het kanaal Almelo-De Haandrik in Overijssel. Tussen 2011 en 2016 is een eerste deel van het negentiende eeuwse kanaal uitgediept en van nieuwe damwanden voorzien. Vierhonderd mensen dienden in de jaren erna schadeclaims in bij de provincie Overijssel.

Huizen waren verzakt, muren scheurden en kelders begonnen te lekken. Maar ook de emotionele schade is aanzienlijk, blijkt nu uit onderzoek van I&O Research. Gedacht moet worden aan stress, slapeloosheid, depressie en angstklachten.

Lees verder via binnenlandbestuur.nl

Meer leren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen over maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met Jan van der Grinten, Van Doorne (oa over het online gebiedsverbod), Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *