05:56
29 november 2021

Ondanks tik op vingers voor gemeenten nauwelijks nieuwe woonwagenstandplaatsen in Overijssel

Ondanks tik op vingers voor gemeenten nauwelijks nieuwe woonwagenstandplaatsen in Overijssel

In drie jaar tijd zijn er in heel Overijssel nauwelijks nieuwe standplaatsen voor woonwagens bijgekomen. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Oost onder Overijsselse gemeenten. In juli 2018 kregen de meeste gemeenten een tik op de vingers omdat ze een uitsterfbeleid hanteerden. Daardoor kwamen er nauwelijks nieuwe standplaatsen bij. Maar ook in de afgelopen drie jaar is er nog weinig vooruitgang geboekt.

In Overijssel zijn er sinds 2018 alleen in Deventer twee standplaatsen opnieuw in gebruik genomen. En dat terwijl er uit eigen onderzoek van Overijsselse gemeenten is gebleken dat er in ieder geval behoefte is aan ruim tachtig nieuwe standplaatsen.

Dat aantal loopt hoogstwaarschijnlijk nog op, omdat drie gemeenten hun onderzoek nog niet hebben afgerond en vijf gemeenten geen reactie hebben gegeven op de vragen van RTV Oost. Zeven gemeenten geven aan dat financiële ondersteuning vanuit het Rijk zeer welkom is, vanwege de complexiteit van het dossier en de hoeveelheid werk die ermee gepaard gaat.

Lees verder via rtvoost.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de 3-daagse HCB Cursus die start op 21 september 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + twaalf =