05:43
13 juni 2021

OM eist in hoger beroep vijf jaar gevangenisstraf tegen de ‘politiemol’

OM eist in hoger beroep vijf jaar gevangenisstraf tegen de ‘politiemol’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen een 33-jarige man uit Weert. Ook wil het OM dat hij tien jaar lang geen publieke functies mag vervullen. De voormalige medewerker van de politie wordt onder meer verdacht van schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk, omkoping, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. De zaak is voor een breed publiek bekend geworden als de zaak van de politiemol.

Lekken van vertrouwelijke informatie
Een 50-jarige medeverdachte hoorde een straf van drie jaar tegen hem geëist worden. Hem wordt het medeplegen van het schenden van het ambtsgeheim verweten. Ook vindt het Openbaar Ministerie (OM) dat hij een forse gevangenisstraf verdient vanwege onder meer deelname aan een criminele organisatie, omkoping en witwassen.De hoofdverdachte was een aspirant-agent uit het Limburgse Weert. Het OM verdenkt hem van het jarenlang lekken van vertrouwelijke informatie. Hij keek in drie jaar tijd talloze malen in het politiesysteem. Hij werd daarvoor betaald. Deze informatie werd onder meer door de medeverdachte gebruikt. Hij speelde het door in het criminele (drugs)circuit.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Kom 10 juni naar het Nieuwspoort Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren. Het seminar is ook online te volgen op 10 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + negen =