11:56
23 juni 2021

ACM: Zorgverzekeraars mogen gezamenlijk zorgaanbieders financieel steunen tijdens coronacrisis

ACM: Zorgverzekeraars mogen gezamenlijk zorgaanbieders financieel steunen tijdens coronacrisis

Zorgverzekeraars mogen samen afspraken maken om financiële steun te geven aan zorgaanbieders tijdens de coronacrisis. Het gaat om een continuïteitsbijdrage en een vooruitbetaling aan zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij hulp aan coronapatiënten. Daarmee kunnen bijvoorbeeld fysiotherapeuten, kraamverzorgenden en de aanbieders in de wijkverpleging die op dit moment minder of geen werk hebben door de coronacrisis, financiële steun krijgen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stemt in met deze afspraken omdat de zorg tijdens en na de crisis in stand moet worden gehouden.

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM: ‘We moeten er niet aan denken dat een deel van de zorg straks wegvalt doordat zorgaanbieders nu het hoofd niet boven water kunnen houden. Dat levert niet alleen op korte termijn, maar ook op langere termijn schade op. Het is daarom belangrijk om zorgaanbieders nu financieel te ondersteunen. Dat mogen de zorgverzekeraars samen doen omdat zorgaanbieders nu eenmaal contracten hebben met verschillende zorgverzekeraars. Zo kunnen alle zorgverzekeraars ook na de crisis aan hun zorgplicht voldoen en blijven verzekerden toegang houden tot voldoende, goede en betaalbare zorg.’

Lees verder via acm.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 14 =