12:04
19 augustus 2022

Nieuwe Taskforce Fortius pakt cocaïnesmokkel tussen Antwerpse haven en Nederland aan

Nieuwe Taskforce Fortius pakt cocaïnesmokkel tussen Antwerpse haven en Nederland aan

België en Nederland – Met de Taskforce Fortius pakken de Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten de smokkel en handel van cocaïne tussen de Antwerpse haven en Nederland op een nieuwe, en tot nu toe al zeer effectief gebleken manier aan. In slechts twee maanden tijd is al een tiental verdachten aangehouden en zijn grote geldbedragen en -hoeveelheden drugs in beslag genomen, waaronder ruim 8000 kilo cocaïne.

Deze nauwe samenwerking tussen België en Nederland heeft als doel de Antwerpse haven onaantrekkelijk te maken voor vooral Nederlandse drugscriminelen. Het blijkt dat maar liefst tachtig procent van de verdovende middelen die in Antwerpen binnenkomen, bestemd is om naar Nederland te worden vervoerd door Nederlandse criminelen. Vanuit Nederland gaat het vervolgens door naar andere Europese landen.

Ontwrichten
In het criminele netwerk telt elke rol om het systeem te laten functioneren en dat maakt het belangrijk om deze entiteiten (zowel personen als bedrijven in de logistieke keten) te identificeren en uit te schakelen. Andy Kraag, Hoofd van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid: “Met Fortius richten we ons niet alleen op het kopstuk van een crimineel samenwerkingsverband, maar juist op de personen en bedrijven die dat netwerk draaiende houden; daarbij telt dus elke rol. De Taskforce Fortius pakt de uithaal/import, opslag, handel en distributie van cocaïne aan. Hierdoor wordt z’n crimineel samenwerkingsverband ontwricht”.

Lees verder via politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.