01:10
06 december 2022

Nee minister Yesilgöz, legaliseren van drugs is geen ‘borrelpraat’

Nee minister Yesilgöz, legaliseren van drugs is geen ‘borrelpraat’

Zowel het gedoogbeleid als de voortdurende repressie is op een grote desillusie uitgelopen, meent Hans Werdmölder. Het enige wat rest is het stapsgewijs legaliseren van soft- én harddrugs.

Op een recent congres van de Europese ministers van Justitie en hoge beleidsambtenaren heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema aangedrongen op regulering van drugs, niet alleen van cannabis, maar ook van cocaïne. „Alleen dit middel zal op den duur effectief zijn om een halt te roepen aan de drugsmaffia”, meende zij. Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz (VVD), ook deelnemer aan het congres, noemde in haar reactie legalisering van harddrugs „volstrekt naïef” en „borrelpraat” (De Telegraaf, 5/11). In een gesprek met onderzoeksjournalist Paul van Liempt noemde ook de bekende officier van justitie Koos Plooij legalisering van drugs „oninteressant, irreëel en onhaalbaar”.

Lees verder via nrc.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.