10:26
27 juni 2022

Nederland bij koplopers digitalisering overheid

Nederland behoort tot de top drie gedigitaliseerde overheden van Europa. Met een derde plaats in de ranking doen alleen Estland en Finland het beter. Op vier en vijf staan Denemarken en Oostenrijk. Dat wordt duidelijk uit de Europese Digital Economy and Society Index.  

Overheidsdigitalisering
De Europese Commissie presenteert de cijfers die horen bij de voortgang van digitalisering in Europa. In de gehele linie moet Nederland alleen Denemarken, Finland en Zweden voor zich dulden. Wanneer het gaat over digitalisering van de overheid, zijn het echter alleen Estland en Finland. Bij het meten van de digitalisering van de overheid is er gelet op modernisering en digitalisering van publieke diensten. Deze komen de dienstverlening voor burgers ten goede, zo beschrijft de Europese Commissie. Waar Nederland met Estland en Finland aan kop gaat, blijven Roemenië, Hongarije en Kroatië achter op de rest van Europa.

Bron: BinnenlandsBestuur

Maar hoe organiseer je digitalisering in je gemeente? Uw gemeente heeft te maken met de gevolgen van een flink aantal wetswijzigingen. Bent u daar voldoende op voorbereid? Bezoek dan de Nieuwspoort Seminarreeks ‘De Juridische Overheid – De belangrijkste wetswijzigingen in theorie en praktijk’ georganiseerd door het Haags Congres  Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.