05:27
01 december 2021

Nazaten woonwagenkamp Nijkerk hopen op een eigen plek: ‘Gevoel in een wagen is heel anders dan in een huis’

Nazaten woonwagenkamp Nijkerk hopen op een eigen plek: ‘Gevoel in een wagen is heel anders dan in een huis’

Jaimy Schuurman is al ruim twaalf jaar aan het lobbyen bij de gemeente om een extra woonwagenplaats te krijgen in Nijkerk. Nu de derde fase van de wijk Doornsteeg gebouwd wordt, lijkt die er te komen.

Het was eigenlijk het idee van zijn vrouw Gesina, om de gemeente om een nieuwe plek te vragen voor afstammelingen van de woonwagenbewoners die nu op het terrein aan de Watergoorweg wonen. Gesina: ,,Ik ben geboren en getogen op het woonwagenpark. Toen ik 19 was, ben ik verhuisd met mijn vriend. Mijn relatie werd verbroken en ik kwam Jaimy tegen waarmee ik nu in een stenen huis woon.”

Lees verder via destentor.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + twee =