05:39
29 maart 2023

Meldpunt verward gedrag is voorbeeld voor heel Nederland

Meldpunt verward gedrag is voorbeeld voor heel Nederland

Een Flevolands meldpunt voor verwarde mensen is een voorbeeld voor heel Nederland. Dankzij het meldpunt van Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGz) is het voor de politie makkelijker geworden om verwarde personen onder de hoede van de zorg te brengen. Er loopt hiervoor nu een pilot in de politieregio Midden-Nederland. Daarna wordt de werkwijze uitgerold in het hele land.

Flevoland werd recent opgeschrikt door twee incidenten met verwarde personen. In Zeewolde en Emmeloord moesten buurtbewoners hun huis uit in verband met een ernstige dreigementen en een gijzeling door verwarde personen. Een speciale politie-eenheid moest eraan te pas komen om de situaties onder controle te krijgen.

Lees verder via omroepflevoland.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren, Ron van Gijn en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *