12:03
29 november 2021

Meer dan een half miljoen euro in auto’s en een hennepkwekerij

Meer dan een half miljoen euro in auto’s en een hennepkwekerij

De politie heeft dinsdag 13 oktober in twee auto’s contante geldbedragen met een totale waarde van bijna 650.000 euro in beslag genomen. Daarbij zijn een 24-jarige man en twee mannen van 21 jaar, allen uit Doetinchem, aangehouden. Zij worden van witwassen verdacht. Het grootste gedeelte van het geld, een half miljoen euro, troffen de agenten aan in een verborgen ruimte van een auto.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen dinsdag omstreeks 14.15 uur op de A50 ter hoogte van Heelsum een auto rijden die meer dan 30 km/uur sneller reed dan de op dat moment toegestane maximum snelheid van 100 km/uur. De betreffende auto werd aan de kant gezet en de bestuurder kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding. Bij de verdere controle van de auto zagen de agenten aanwijzingen voor de aanwezigheid van een verborgen ruimte in de auto. Na enig speurwerk werd hun vermoeden bevestigd. Ze konden de ruimte openen en troffen daar enkele ‘big shoppers’ aan, die gevuld waren met bundels eurobiljetten. Later bleek het in totaal 500.000 euro te zijn. De bestuurder, een 24-jarige man uit Doetinchem, werd direct aangehouden als verdachte van witwassen. De auto in het geld werd in beslag genomen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + achttien =