10:46
13 augustus 2022

OM: duur huis, dure auto’s, geen werk, veel contanten? Dat kan niet

OM: duur huis, dure auto’s, geen werk, veel contanten? Dat kan niet

Een huis van bijna een half miljoen, diverse dure auto’s, geen vast werk, en heel veel stortingen van contant geld. Dat red je niet zonder vaste baan. Bovendien kwamen de niet heel geloofwaardige verklaringen pas heel laat. Hier is sprake van witwassen van onverklaarbaar bezit. Waar deze verdachten het mee verdiend hebben, is niet duidelijk, maar de vondst van 20 kilo hennep in een loods geeft te denken. En de vondst van twee vuurwapens, waarvan één doorgeladen ook.

Wat het Openbaar Ministerie in Den Haag betreft, gaan een 52-jarige man uit Wateringen en zijn 49-jarige vrouw daarom voor respectievelijk 3 jaren en 20 maanden de cel in. ,,De verdachten zijn er niet in geslaagd concrete en verifieerbare verklaringen te geven ten aanzien van de herkomst van de contante stortingen, en betaling van luxe goederen. Administratie ontbreekt, en de verdachten hebben geen nadere onderbouwing of toelichting gegeven met betrekking tot de contante geldstromen”, aldus de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Den Haag. De cash stortingen gingen ruimschoots over de 300.000 euro heen.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.