06:19
24 mei 2022

Expired: Lodewijk Asscher (PvdA): ‘Nederland heeft geen Marokkanenprobleem’ ‘Alleen een criminaliteitsprobleem’

Nederland heeft een criminaliteitsprobleem, geen Marokkanen-probleem. Dat zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher zaterdag in een interview met het AD.

Wel is er volgens hem een specifiek probleem zolang Marokkaanse Nederlanders zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Maar “door de hele groep schuldig te verklaren doen we onrecht aan al die jongeren die hun best doen en er niet tussenkomen”, aldus de minister van Sociale Zaken. “Daarom ben ik extra fel op de Marokkaanse criminele asielzoekers die de boel in Ter Apel op stelten zetten. Zij verpesten het voor de Nederlandse Marokkanen. Zij moeten zo snel mogelijk het land uit.”

Op de opmerking dat Marokko nauwelijks onderdanen terugneemt antwoordt Asscher in het AD: “We zullen Marokko zover moeten krijgen dat ze meer mensen terugnemen. Als het moet, ga ik er morgen heen.”

Als het aan de nieuwe kopman van de PvdA ligt zal Nederland altijd klaarstaan voor slachtoffers van oorlog en geweld. “Maar daar hoort ook bij dat we heel streng zijn tegen degenen die misbruik maken van onze asielprocedure.”

Bron:politiek.tpo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.