01:15
02 december 2021

Limburg in trek bij Rotterdamse drugscriminelen

Limburg in trek bij Rotterdamse drugscriminelen

Rotterdamse criminelen zijn op grote schaal geïnfiltreerd in het Limburgse drugsmilieu. Dat blijkt uit een onderzoek van justitie. Alleen al dit jaar zijn 44 verdachten uit de regio Rotterdam gearresteerd.

In een politiedossier dat in handen is van de regionale omroep L1 wordt beschreven dat het voornamelijk Rotterdammers zijn die drugs ‘runnen’ in Limburg en dat ze zijn samengeklonterd in criminele organisaties.

Rotterdamse criminelen trekken naar Limburg omdat ze dan dicht bij België en Duitsland zitten. Uit die landen en uit Frankrijk komen veel van hun klanten.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 11 =