11:55
03 oktober 2022

Expired: Leerlingen en personeel voelen zich veilig op school

Expired: Leerlingen en personeel voelen zich veilig op school

Het overgrote deel van leerlingen en medewerkers in het primair en voortgezet onderwijs voelt zich veilig op school. Dat blijkt uit een rapportage die staatssecretaris Sander Dekker van OCW in december naar de Tweede Kamer stuurde.

In het primair onderwijs voelt 97 procent van de leerlingen en 96 procent van de medewerkers zich veilig. In het voorgezet onderwijs geldt dat voor 95 procent van de leerlingen en 88 procent van de medewerkers. LHBT-leerlingen en -medewerkers voelen zich beduidend minder veilig op school dan anderen.

Het aantal leerlingen dat wordt gepest is in het primair onderwijs gedaald van 14 procent in 2014 naar 10 procent vorig jaar. In het voorgezet onderwijs daalde het van 11 procent in 2014 naar 8 procent in 2016.

Scholen zijn sinds augustus 2015 verplicht om de sociale veiligheid op school te regelen. Van de leidinggevenden meldt nu 67 procent dat hun school een expliciet veiligheidsbeleid en een incidentenregistratie heeft. 85 procent meldt dat er overleg is tussen leiding en personeel over veiligheid en 90 procent zegt dat veiligheid in de lessen aan bod komt.

Aan het onderzoek deden circa 40.000 respondenten van 375 onderwijslocaties mee.

Lees verder via NJI 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.