09:23
28 januari 2022

Leerkracht of loodgieter worden met hulp van de gemeente

Leerkracht of loodgieter worden met hulp van de gemeente

Loodgieter, verzorgende, softwaretester of leerkracht: inwoners van de stad Utrecht kunnen zich met hulp van de gemeente laten omscholen naar beroepen waar nu of in de toekomst veel behoefte aan is. De gemeente wil 250 mensen begeleiden naar deze kansrijke sectoren. Zo sluiten vraag en aanbod straks beter op elkaar aan.

De gemeente Utrecht geeft inwoners die minder dan 40.000 euro per jaar verdienen, de kans om een carrièreswitch te maken naar beroepen met een grotere baan- en inkomenszekerheid. Denk aan kansrijke sectoren als onderwijs, ICT, gezondheid, bouw, techniek en de energietransitie. Zo wil de stad werkloosheid voorkomen en krapte in deze sectoren tegengaan. Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen: ‘Door nu te investeren in het werk van de toekomst, maakt Utrecht zich op voor de uitdagingen van morgen. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn dan in de toekomst beter in balans.’

Lees verder via gemeente.nu

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + zes =