08:44
23 mei 2022

Leden AOb stemmen bijna unaniem in voor nieuwe cao basisonderwijs

Leden AOb stemmen bijna unaniem in voor nieuwe cao basisonderwijs

Vrijwel alle leden van de Algemene Onderwijsbond (AOb) hebben ingestemd met het voorstel voor een nieuwe cao voor het basisonderwijs. Bij de grootste vakbond van onderwijspersoneel kwamen veel enthousiaste reacties binnen vanuit de achterban. Leraren zijn blij dat na jaren afspraken zijn gemaakt over het dichten van de zogenoemde loonkloof, het inkomensverschil tussen docenten in het primair onderwijs en het middelbaar onderwijs. Van de AOb-leden die hun stem uitbrachten over de cao, stemde 95 procent voor.

Die kloof wordt gedicht: leerkrachten op basisscholen krijgen een flinke salarisverhoging. Volgens het ministerie van Onderwijs, dat meer dan 900 miljoen euro uittrekt voor de afspraken, gaan de juffen en meesters er gemiddeld 10 procent op vooruit. De loonkloof zorgde jarenlang voor discussies en zelfs stakingen.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren van Mark Nijssen over wendbaarheid organiseren in dynamische tijden? Kom 9 juni 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.