11:43
05 december 2021

Kinderopvangtoeslag 2022 definitief, netto kosten voor ouders nemen toe

Kinderopvangtoeslag 2022 definitief, netto kosten voor ouders nemen toe

De kinderopvangtoeslag 2022 is nu definitief. Het gaat dan over de uurtarieven waarover de Belastingdienst maximaal uitkeert. Ook de inkomenstabel is aangepast. Volgend jaar is er een wijziging wat betreft kinderopvangtoeslag. Voor bso kan er meer uren toeslag aangevraagd worden. Het maximum hangt nog steeds af van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. Dit meldt BOinK.
Voor bso-uren kon maximaal voor 70 procent van de werkuren kinderopvangtoeslag worden aangevraagd. Vanaf 2022 geldt dat dit percentage hetzelfde is aan de dagopvang, namelijk 140 procent. Ook geldt vanaf 2022 voor bso een maximum van 230 uur per kind per maand. Dit was eerder 122 uur.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 15 =