07:44
23 april 2024

Kinderopvangmedewerkers willen niet nog langer ongediplomeerden inzetten

Kinderopvangmedewerkers willen niet nog langer ongediplomeerden inzetten

Zo’n 65 procent van de medewerkers in de kinderopvang vindt het een slecht idee om de maatregel te verlengen waarbij op iedere medewerker ook een medewerker in opleiding ingezet mag worden. Ze zijn van mening dat dit de werkdruk verhoogt. Ook vinden kinderopvangmedewerkers dat ze niet de kwaliteit kunnen leveren die ze willen, omdat ze aandacht moeten besteden aan de collega’s in opleiding. Dat blijkt uit een kortlopende peiling van FNV Zorg & Welzijn die is ingevuld door 544 kinderopvangmedewerkers. Dat meldt FNV Zorg & Welzijn.
Slechts 16 procent staat achter verlening van de maatregel. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze liever een beroepskracht in opleiding hebben dan elke dag een andere invaller.

Personeelstekorten in de kinderopvang
De maatregel is in 2021 ingevoerd om de personeelstekorten in de kinderopvang te lijf te gaan. Deddy Dorenbos, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: “Dit is inmiddels de tweede verlenging. Ik vrees dat deze noodmaatregel straks als ”normaal” gaat gelden en dus de standaard wordt.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren over het ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *