03:32
02 oktober 2023

Kinderopvang wordt nog duurder: tarieven extra verhoogd

Kinderopvang wordt nog duurder: tarieven extra verhoogd

Tienduizenden ouders gaan dit jaar nog meer betalen voor de opvang van hun kinderen. Meerdere kinderopvangorganisaties hebben aangekondigd hun tarieven tussentijds te verhogen, met gemiddeld 4 procent. De voornaamste reden is de loonsverhoging voor de branche, waar in februari een akkoord over werd gesloten.

Aan het begin van het jaar stegen de tarieven in de kinderopvang al ongekend hard door de hoge inflatie: gemiddeld met 8,5 procent, met uitschieters naar 10 procent. Normaal zou het hierbij blijven, maar nu doet een aantal organisaties daar nog een schepje bovenop.

Ruim 6 procent
De hoogte van de prijsstijgingen loopt uiteen, van 1,5 procent bij Kinderopvang Midden-Brabant tot ruim 6 procent bij SKA. Fantaziehuis verhoogt de tarieven met 2,78 procent. CompaNanny met 2,5 procent. Kinderopvang SDK verhoogt de prijzen voor dagopvang en buitenschoolse opvang (bso) gemiddeld met 4,97 procent.

Lees verder via rtlnieuws.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Tot 1 juli kunt u gebruik maken van een mooie vroegboekkorting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *