03:15
02 oktober 2023

‘De overheidsroute gaat niet snel genoeg’

‘De overheidsroute gaat niet snel genoeg’

Naar acties gaat Daniël Koelikamp, ambtenaar bij de provincie Groningen, altijd op persoonlijke titel. ‘Ik neem vrij of ga op een vrije dag.

Voor de Groningse provincieambtenaar Daniël Koelikamp eindigt activisme waar geweld begint. ‘Zodra er geweld zou zijn, haak ik af. Gelukkig is Extinction Rebellion altijd volledig geweldloos.’

XR-ambtenaren
Sinds kort is Koelikamp onderdeel van een groep ambtenaren die zich onder de vlag van Extinction Rebellion (XR) uitspreken: zij maken zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *