04:01
27 oktober 2021

Kernbeleid Veiligheid geactualiseerd

Kernbeleid Veiligheid geactualiseerd

Het veiligheidsdomein is enorm in beweging, het vraagt veel van de gemeentelijke organisatie om het overzicht te behouden en om daar met het veiligheidsbeleid daar op een goede manier op in te spelen. Het Kernbeleid Veiligheid van de VNG helpt daarbij.

Ter ondersteuning van het opstellen van een integraal veiligheidsplan voor de komende vier jaar bieden we u een geactualiseerde versie van de methode Kernbeleid Veiligheid.

Opzet van het Kernbeleid
Het Kernbeleid Veiligheid definieert het integrale veiligheidsterrein, brengt partijen bij elkaar en heeft een uitgewerkt stappenplan voor de voorbereiding, vaststelling en operationalisering van een solide meerjarig veiligheidsbeleid. Voor elke stap zijn modeldocumenten en formats/tools beschikbaar. Verder zijn de belangrijkste veiligheidsthema’s uitgewerkt. Bij elk veiligheidsthema worden onder meer de rol van de gemeente, partners in de aanpak en mogelijke maatregelen benoemd. Daarnaast zijn per thema verwijzingen opgenomen naar websites, modellen, goede voorbeelden.

Lees verder via vng.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 1 =