06:22
12 juni 2021

‘Jeugdbescherming wordt eenvoudiger en effectiever’

‘Jeugdbescherming wordt eenvoudiger en effectiever’

De jeugdbescherming moet slimmer en effectiever georganiseerd worden. Dat schrijven de ministers Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer in hun brief Perspectief voor de jeugd, waarin zij maatregelen aankondigen om het jeugdstelsel beter te laten werken.

In de huidige jeugdbescherming is te weinig aandacht voor achterliggende gezinsproblematiek, stellen de ministers. De organisaties die de jeugdbescherming uitvoeren, sluiten onvoldoende op elkaar aan. Gezinnen en kinderen krijgen niet altijd tijdig passende hulp.

Gezinsgerichte aanpak
Voor een effectievere jeugdbescherming is een gezinsgerichte aanpak nodig, gebaseerd op een gemeenschappelijke visie, aldus de bewindslieden. Professionals komen niet meer na elkaar in actie, maar werken samen in een multidisciplinair team. Ze doen hun werk in een open dialoog met het gezin. Voor de betrokken gezinnen is duidelijk waar ze aan toe zijn: aan welke doelen ze werken, welke voorwaarden daarbij gelden, en wat de gevolgen zijn als zij niet aan die voorwaarden voldoen.

Lees verder via nji.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =