09:05
16 augustus 2022

In een rechtsstaat mag het ongenoegen van de massa nooit leidend zijn bij vervolging

In een rechtsstaat mag het ongenoegen van de massa nooit leidend zijn bij vervolging

De steun van duizenden willekeurige Nederlanders voor de aangifte tegen Willem Engel, zou niet per definitie meegewogen moeten worden bij de beslissing of hij al dan niet moet worden vervolgd.

Net op het moment dat dansleraar Willem Engel aan zijn volgende kruistocht was begonnen – dit keer niet tegen ‘nazi’s’ die het coronabeleid vormgeven, maar tegen de ‘nazi’s’ die Oekraïne bezetten en dus in zijn ogen terecht door Poetin worden aangevallen – is hij aangehouden en in de cel gezet, waar hij nog minstens twee weken moet blijven.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.