11:26
18 augustus 2022

Eerste Kamer wil niet langer wachten op besluit jeugdzorg

Eerste Kamer wil niet langer wachten op besluit jeugdzorg

Het kabinet moet de Eerste Kamer voor 15 april laten weten of de extra bezuiniging op de jeugdzorg van tafel gaat. De senaat neemt er geen genoegen mee dat het kabinet pas bij de voorjaarsnota wil reageren op zijn eis die bezuiniging te schrappen.

Een motie van die strekking van GroenLinks-senator Paul Rosenmöller is aangenomen in de Eerste Kamer. Die nam al eerder een motie aan om de extra structurele bezuiniging van een half miljard euro vanaf 2025 in te trekken. Die extra bezuiniging is opgenomen in het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Gemeenten zijn daar zo boos over dat ze niet meer met het kabinet verder willen praten over vernieuwing en hervorming van de jeugdzorg.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie

Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.