10:36
16 oktober 2021

IMF blij met Nationaal Programma Onderwijs, maar we zijn er nog lang niet

IMF blij met Nationaal Programma Onderwijs, maar we zijn er nog lang niet

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wijst op een zwakke schakel binnen de Nederlandse economie. Naast de woningmarkt loopt het in het onderwijs ook niet altijd even goed. Dit meldt de NOS.
In vergelijking met andere EU-landen investeert Nederland weinig in het primair onderwijs. Ook de verhouding tussen het aantal leraren op het aantal leerlingen is in het basisonderwijs veel lager dan het Europese gemiddelde. Door de coronapandemie is de kansenongelijkheid gestegen en presteerden kwetsbare kinderen slechter vanwege het online onderwijs.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren van Thecla GoossensLoes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Of kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =