05:19
05 maart 2024

Het huis van Konrad in Polen wordt al gebouwd, maar voorlopig is hij nog in Oss

Het huis van Konrad in Polen wordt al gebouwd, maar voorlopig is hij nog in Oss

Konrad Wlodrczk (33) is eigenlijk een IT’er, maar werkte als bakker, barman, in een kippenfabriek om uiteindelijk op de technische dienst van de Naaldhof te belanden. Grond voor een huis in Polen heeft hij al; het fundament voor het huis waar hij met zijn verloofde, en hopelijk een baby, wil gaan wonen is er.

Op De Naaldhof wonen bijna zeshonderd mensen, in chalets. Uit alle windstreken komen ze hier. Om kippen te slachten, schoon te maken of te bouwen. Dit is de arbeidsmigrant.

,,Ik kon er goed van leven, van mijn salaris in Polen. Toen ik nog IT’er was, verdiende ik rond de 1500, 1600 euro. Maar het bedrijf waarvoor ik werkte, werd overgenomen door een groot bedrijf en er kwam een reorganisatie. Ze keken niet echt naar wat je opleiding was of wat je kon of wilde.”

Lees verder via bd.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie. Ook online-tickets verkrijgbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *