12:57
22 maart 2023

Gezamenlijke controle tegen uitbuiting au pairs

Gezamenlijke controle tegen uitbuiting au pairs

De politie en de Nederlandse Arbeidsinspectie hebben op donderdag 26 januari meerdere adressen bezocht in de provincie Noord-Holland en Utrecht om te controleren of de voorwaarden die gesteld worden aan het in huis nemen van een au pair worden nageleefd.

Tijdens de actie zijn 28 adressen bezocht en is contact geweest met 17 au pairs. In een paar gevallen kwamen bijzonderheden aan het licht die verder door de politie uitgezocht worden.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde groepen au pairs kwetsbaar zijn voor uitbuiting. Met name jonge vrouwen uit landen waar weinig perspectief is, lopen meer risico.

Lees verder via politie.nl

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilder,prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors en  samen reflecteren als burgemeester, hoofd van politie, hoofd OOV of Officier van Justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust, migratie en arbeidsuitbuiting, huiselijk geweld en ondermijning? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag.

Meer leren over toezicht in transitie? Kom 22 maart naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid met o.a. Martijn SnoepAngeline van Dijkprof. dr. Judith van Erp, prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *