09:30
21 juni 2024

Miljoenenclaim hack Hof van Twente opnieuw voor rechter

Miljoenenclaim hack Hof van Twente opnieuw voor rechter

Volgens Hof van Twente was de ransomeware-aanval te voorkomen geweest.

Onderhandelingen tussen de gemeente Hof van Twente en IT-bedrijf Switch zijn op niets uitgelopen. De rechter zal nu een oordeel moeten vellen over wie verantwoordelijk is voor de miljoenen schade die hackers aan het ICT-netwerk van de gemeente hebben toegebracht. Dit meldt Tubantia.

Herstelwerkzaamheden
Hof van Twente meldde op 4 december 2020 dat aanvallers waren binnengedrongen in hun systemen. De hackers zorgde ervoor dat de servers ontoegankelijk werden. Het kostte Hof van Twente bijna twee jaar om alle nodige herstelwerkzaamheden uit te voeren. Totale kosten: 4,2 miljoen euro.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, lector Remco Spithoven, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *