04:50
24 juni 2021

Gericht toezicht en handhaving op criminele activiteiten, jeugdoverlast en bouw

Gericht toezicht en handhaving op criminele activiteiten, jeugdoverlast en bouw

De gemeente is verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving om een veilige en leefbare stad te behouden. Van goede bouwwerken tot afval op straat. Dit gebeurt op basis van wettelijke kaders en gemeentelijke ambities voor openbare ruimte, bouwen, brandveiligheid, milieu en sociale veiligheid. De komende jaren zal er binnen het toezicht extra aandacht zijn voor de kwaliteit en duurzaamheid van bouwwerken, maar ook criminele activiteiten zoals drugslocaties en witwassen. Ook blijft de inzet om jeugdoverlast aan te pakken een prioriteit.

Risicoanalyse en aanpak
Op basis van een risicoanalyse, het soort en aantal meldingen van inwoners en ondernemers en de Veiligheidsambitie 2022 worden de prioriteiten in het toezicht bepaald. Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘Onze toezichthouders en handhavers hebben in eerste instantie een verbindende en informerende rol. Bij overlast en situaties die onze inwoners als onveilig en onjuist ervaren treden we stevig op. Tegelijkertijd werken we ook preventief aan de achterliggende problemen van dit gedrag om herhaling tegen te gaan. Dit doen we samen met ketenpartners.’

Lees verder via regioonline.nl

Meer leren over trends in toezicht? Doe 17 mei mee met het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + een =