04:07
05 december 2023

Geen AliExpress voor Zuid-Hollandse ambtenaren

Geen AliExpress voor Zuid-Hollandse ambtenaren

Voor ambtenaren van de Zuid-Hollandse gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen is het niet alleen verboden om de app van AliExpress te downloaden. Ze mogen ook niet langer de website van de populaire Chinese webshop AliExpress bezoeken op werkapparatuur.

Advies NCSC
In een raadsmemo valt te lezen dat alle risicovolle applicaties op basis van officiële adviezen van rijksoverheidspartners AIVD, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) worden geweerd. De gemeenten maken zich zorgen over risicovolle applicaties uit het buitenland. Eerder werd de app TikTok al verboden.

‘Het onderwerp krijgt veel media-aandacht en ook de lokale politiek heeft hier al vragen over gesteld. Er is een duidelijke werkwijze nodig om niet bij elke applicatie opnieuw vragen te krijgen. Daarom is er vastgesteld dat we enkel applicaties blokkeren op officieel advies van onze rijksoverheidspartners.’

Lees verder via binnnenlandsbestuur.nl

Meer leren over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met onder meer Prof. dr. Esther Versluis, hoogleraar European Regulatory Governance aan de Universiteit Maastricht en Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *