12:06
24 mei 2022

G4S voert scanners tegen zelfmoordterroristen in

G4S gaat beveiligers uitrusten met speciale scanners die dwars door kleding bomgordels en andere explosieven kunnen zien. Met deze door Digital Barriers ontwikkelde technologie wil men zelfmoordterroristen detecteren.

Beveiligers met de speciale scanners zullen op de eerste plaats in Groot-Brittannië ingezet worden bij grootschalige publieksevenementen, zoals concerten en sportwedstrijden. De technologie zal de veiligheid vergroten, maar ook de controle bespoedigen. De apparatuur, ThruVis genaamd, werkt op afstanden tot tien meter.
Het risico van aanslagen op zogenoemde ‘soft targets’ neemt hand over hand toe. Veelal gaat het om doelwitten waar hooguit particuliere beveiliging aanwezig is. G4S vindt het daarom belangrijk dat medewerkers in staat zijn zelfmoordterroristen in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken.
De ThruVis wordt al enige tijd door overheidsdiensten gebruikt. Het is voor het eerst dat een particulier bedrijf er gebruik van gaat maken voor evenementenbeveiliging. De speciale scanners zijn geschikt voor detectie van metalen en plastic wapens, explosieven, vloeistoffen, drugs en geld en werkt met Terahertz-technologie. Ze detecteren ook dwars door kleding heen, maar het is volgens Digital Barriers niet zo dat beveiligers naakte lichamen van bezoekers zien.

Bron: Beveligingnieuws

Lees verder via het CCV – Wat bezielt een zelfmoordterrorist

De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners. Bezoek de Collegereeks Veiligheid, Recht en Bestuur georganiseerd door het Haags Congres Bureau 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.