04:46
16 mei 2022

‘EU stelt lijst op om macht van grote techbedrijven in te perken’

‘EU stelt lijst op om macht van grote techbedrijven in te perken’

De Europese Unie zou tot twintig grote techbedrijven op een lijst zetten om deze concerns te dwingen zich aan strengere regels te houden. Zo wil de EU de macht van bedrijven als Facebook en Apple inperken, meldt de krant Financial Times maandag.

Volgens bronnen die bij gesprekken over de lijst betrokken zijn, moeten de bedrijven op de lijst zich aan strengere regels houden dan hun kleinere concurrenten. Zo moeten de ondernemingen bijvoorbeeld data met hun concurrenten delen en transparanter over de verzameling van informatie zijn.

Lees verder via nu.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.